Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dravograd Koroška prvak 4. članske lige
DP
Dravograd Koroška prvak 4. članske lige
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.04.2023 17:12

Mladi članski ekipi Dravograda Koroške, ki je v državnem prvenstvu nastopila z vsega petimi članskimi igralci in podmladkom, s katerim se odlično dela v mladinskih kategorijah, je uspelo osvojiti naslov zmagovalca 4. članske lige.

KKD KKD

Korošci so v finalu dvakrat premagali ekipo Globusa iz Ljubljane (98:64 in 89:80) in se v soboto, 15. aprila, v Ljubljani veselili naslova prvaka. Naslov jim prinaša tudi uvrstitev v višji rang tekmovanja. V tekmovalnem letu 2023/24 bodo tako Korošci člani 3. članske lige.

 Moštvo Uroša Krevh sestavlja štirinajsterica fantov, prav vsak od njih vzgojen v domačem košarkarskem klubu. Najstarejši med njimi, Dejan Navodnik, je februarja dopolnil 26 let. Najmlajši, Jaka Gašper, jih šteje 17. Na poti do naslova so »modri« najprej osvojili prvo mesto po rednem delu tekmovanja (9 zmag in 3 porazi), nato pa v četrtfinalu proti Krasu, polfinalu proti Vranom z Vranskega in v finalu proti Globusu niso več okusili poraza.

Dravograd Koroška prvak 4. članske lige

Uroš Krevh, trener ekipe: »Ekipa je že na začetku priprav pokazala dobro energijo in pripravljenost, da rastemo kot posamezniki in kot ekipa. Po sijajnem začetku sezone sta sledili dve tekmi odraščanja. Takrat je verjetno marsikdo podvomil v nas, sami pa smo ugotovili, da za uspešno nastopanje potrebujemo predvsem zaupanje vase in mirnost. S hladno glavo in vročim srcem smo uspeli nanizati nekaj zaporednih zmag, v končni uspeh pa pričeli verjeti po odličnem zaključku rednega dela tekmovanja. Končno prvo mesto na vzhodu nam je omogočilo tudi ugodno četrtfinale proti ekipi Krasa, ki smo ga zanesljivo dobili in v polfinalu odigrali vrhunski par tekem proti Vranom Vransko. Lahko rečem, da bi si ti dve tekmi zaslužili finalno serijo. Ekipo Globusa s katero smo se srečali v finalu smo dvakrat suvereno premagali in zasluženo osvojili naslov. Pohvalo si zasluži peterka članov, ki je ekipi dala izkušnje in mirnost. Kapetan Vito, Dejan, Timi, Matevž in Luka so pokazali, da so lahko stebri ekipe, mlajši Urban, Lenart, Vid, Mark, Nejc, Tine, Anže, Luka in Jaka pa so ekipi dodali novo energijo in hitrost. Mnogi nasprotniki in redni gledalci so nam laskali, da smo igrali najlepšo in najboljšo košarko, kar si štejemo v čast ob enem pa verjamem, da smo sposobni v naslednji sezoni, ko bomo igrali med tretjeligaši igro še nagraditi. Moja osebna želja je, da ekipa ostane skupaj in se dokaže tudi na nivoju višje. Za konec se želim iskreno zahvaliti tudi vsem, ki so pomagali pri organizaciji treningov in tekem, sponzorjem in podpornikom kluba. Velik poklon pa tudi vsem ljubiteljem koroške košarke, ki so večkrat pripravili sijajno vzdušje. Se vidimo naslednjo sezono na tretjeligaškem parketu.«

Odlično pa letos nastopa tudi podmladek Dravograda Koroške. Tekmovalne ekipe do 20, 18, 16, 14 in do 12 let nastopajo v prvih ligah. Za prihodnost dravograjske košarke tako ni bojazni. Fantom je potrebno le omogočiti pogoje, da bodo lahko nemoteno nastopali v višjem rangu tekmovanja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda