Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Neobičajni četrtek
OŠ Dravograd
Neobičajni četrtek
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.04.2023 09:34

V četrtek, 23. marca, je OŠ Neznanih talcev Dravograd gostila učitelje in ravnatelje koroških šol, ki so prišli na hospitacijo pouka.

Irena Jeseničnik

Ta dan smo združili moči nosilci projektov Varno in vzpodbudno učno okolje ter Učna okolja za 21. stoletje, za četrtošolce pa pripravili pouk v gozdu. Po uvodni dobrodošlici šolske folklorne skupine smo si najprej privoščili nekaj sprostitvenih tehnik, nato pa preverili predznanje učencev, se po načelih formativnega spremljanja seznanili z nameni učenja in skupaj oblikovali kriterije uspešnosti.

Peš smo se odpravili na prenovljeno gozdno učno pot in v pouk smiselno vključili tudi sodobno tehnologijo, saj so učenci svoje znanje poglabljali in sproti preverjali s pomočjo aplikacije CŠOD Misija na šolskih tabličnih računalnikih. Naravo smo doživljali z vsemi čutili in se trudili za prijetno sodelovanje vseh prisotnih. Na poti smo srečali tudi tri skupine šestošolcev, ki so ta dan na gozdni učni poti izvajali  pouk športa, glasbe in likovne umetnosti.

Ob zaključku poti nas je pri gradu razveselil čudovit razgled na Dravograd. Sledila je še evalvacija našega dela, skupno fotografiranje in nekaj prijetnih skupinskih iger, ki so nas razvedrile in še bolj povezale. 

Vsi smo se strinjali, da je gozd najboljša učilnica na prostem, zato bi bilo prav, da ga večkrat obiščemo in doživimo v vseh letnih časih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda