Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Učenci so obiskali glasbeni dom Pihalnega orkestra Šentjanž
OŠ Šentjanž
Učenci so obiskali glasbeni dom Pihalnega orkestra Šentjanž
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.04.2023 09:38

V torek, 11. aprila, so učenci od 1. do 6. razreda obiskali glasbeni dom Pihalnega orkestra Šentjanž.

Kristina Prikeržnik Vrhovnik

Godbeniki so jih pričakali v veliki dvorani, kjer izvajajo vaje in kjer po besedah dirigenta, prof. Miha Šrimpfa, nastajajo nove melodije in potekajo priprave na različne nastope in koncerte. 

Učence so najprej pozdravili z uvodno skladbo, nato pa so jih razdelili v dve skupini. Prva skupina je ostala v dvorani in spoznala orkester (zasedbe oz. sekcije), delo dirigenta in tolkala. Skupaj z orkestrom so lahko tudi zaigrali na manjše inštrumente in se preizkusili v vlogi dirigenta.

Druga skupina je odšla v zgornje prostore, kjer sta jih sprejela učitelja in jih spoznala s pihali (klarinetom in različnimi saksofoni) in trobili (trobento, baritonom, pozavno in rogom). Učenci so poskusili zaigrati tudi sami. Skupini sta se nato zamenjali. Po končani predstavitvi so učence povabili še v spodnji prostor, kjer jih je čakala naloga in sladka pogostitev pred odhodom nazaj v šolo. 

V družbi z glasbeniki so učenci neizmerno uživali! 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda