Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zimska šola v naravi na Rogli za 6. razred
OŠ Šentjanž
Zimska šola v naravi na Rogli za 6. razred
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.05.2023 16:11

Kar trideset učencev in učenk ter štirje učitelji smo se od 13. do 17. marca odpravili v zimsko šolo v naravi na Roglo.

Janja Hanjže Brecl ZŠVN

Ob prihodu smo preverili veščino smučanja in raziskali smučišča. Kar hitro smo začeli tudi s samostojnim smučanjem po vlečnici. Spoznali smo FIS pravila vedenja na smučišču in že prvi dan smo se odpravili na zelo zanimivo pot med krošnjami dreves.

V spominu nam bo še posebej ostal tudi dan, ko so nas obiskali člani Gorske reševalne službe Koroške. Za nas so pripravili zelo zanimive in poučne delavnice, v okviru katerih smo spoznavali opremo, ki jo potrebujemo za obiske gora pozimi, prvo pomoč in reševanje v gorah ter reševanje ponesrečencev iz snežnih plazov s pomočjo lavinskega trojčka. Z nami so delili številne nasvete, anekdote ter prigode in nam na zanimiv in nepozaben način predstavili pomen in širino svojega delovanja. Za piko na i pa se nam je predstavil še štirinožni član gorske reševalne službe – kuža Kan, ki nas je vse navdušil s svojimi, za nas nepredstavljivimi, sposobnostmi iskanja ponesrečencev zasutih v plazu.

Poleg smučanja smo se v zimski šoli v naravi preizkusili tudi v teku na smučeh. Za piko na i pa smo si v živo ogledali tudi nekaj voženj svetovnega pokala v deskanju na snegu. Nepozabna je bila tudi adrenalinska vožnja s sankami, ki jo je vredno poizkusiti.

Večerne aktivnost v posameznih dneh so bile športno obarvane: plavanje v bazenu in športne aktivnosti v telovadnici. Krenili smo tudi na večerni pohod z lučkami, raziskovali pohorski gozd, prisluhnili zvokom gozda, se podali na visok razgledni stolp ter občudovali razgled. Zaključni večer pa smo proslavili z razglasitvijo najbolj pospravljenih sob, izbrali mistra in miss zimske šole v naravi, podelili diplome, doživeli krst in seveda zaplesali. Bilo nam je zelo lepo.

Iz šole v naravi smo se vrnili sami pravi smučarji in smučarke. Upamo, da bomo te veščine in znanja uporabili že v naslednji smučarski sezoni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda