Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Na obisku pri Emi Vinšek
KS Trbonje
Na obisku pri Emi Vinšek
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.05.2023 23:42

V začetku leta je častitljivih 90 let praznovala Ema Vinšek.

Mihaela Rožič

 Ob njenem jubileju so jo obiskali člani KS Trbonje in KORK Trbonje, česar je bila zelo vesela. Ob tem so ji zaželeli še veliko zdravih in srečnih let med svojimi najdražjimi. Slavljenka jim je z veseljem opisala svojo življenjsko pot.  Rodila se je 09.01.1933 v Dravčah na Kurijevi kmetiji, očetu Jaku in mami Jerici. V otroštvu so ji kratek čas delali štirje bratje in tri sestre. Ker je bila družina številna, kmetija pa hribovita, je morala že kot otrok poprijeti za vsako delo. Kot mlado dekle jo je zasnubil sosed, Breznikov Maks. Ko ji je bilo dvajset let, se je z njim tudi poročila. V zakonu se je rodila hčerka Cvetka, nato še sin Maks. Na Trbonjskem jezeru v železniški čuvajnici so si ustvarili topel dom.

Kmalu sta si zgradila svojo hišo. Njena prva služba je bila na železniški postaji v Trbonjah, kjer je prodajala karte za vlak, nekaj časa je delala v vuzeniški livarni, potem pa kot čuvajka proge na železniškem prehodu v Rušah, isto delo je opravljala v Vuzenici vse do upokojitve leta 1987. Kljub upokojitvi je še dolgo bila aktivna v Društvu invalidov in upokojencev ter ženskem pevskem zboru Vuzenica. Mož Maks, ki ga je izgubila leta 2003, pa jo je navdušil za igranje harmonike. Danes je njena največja sreča, da sin Maks in snaha Anica tako lepo skrbita zanjo, največje veselje pa so štirje vnuki in pravnukinja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda