Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Srečanje otroških folklornih skupin Ringaraja
OŠ Šentjanž pri Dravogradu
Srečanje otroških folklornih skupin Ringaraja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.05.2023 09:31

Folklorna skupina Pavrški otroci iz Šentjana deluje na šoli že skoraj 30 let.

Jasmina Rotovnik

Vsako leto se učenci 5. razreda pod mentorstvom Zdenke Krajnik spoznajo s folkloro in običaji iz preteklosti, pomagajo pa tudi učenci iz drugih razredov.
Konec marca je bilo v Mežici območno srečanje otroških folklornih skupin Koroške. Naša OFS se je predstavila s spletom 'Crknjena miš', v katerem fantje skujejo načrt, da bodo z najdeno mrtvo mišjo prestrašili deklice. Roziki jo vržejo pod krilo, zato se vname prepir z zbadljivkami. Kmalu pridejo na idejo, da bi miš pokopali. S pesmijo jo pospremijo v zadnje slovo, se igrajo sedmino in na koncu zaključijo s plesom.

Nastopalo je 21 petošolcev in godca Eva Poročnik iz 8. razreda na violini ter Jan
Repnik iz 9. razreda na diatonični harmoniki. Z odličnim nastopom so bili izbrani za regijski nivo. Tako so se predstavili na regijskem srečanju otroških folklornih skupin Celjske in Koroške regije, ki je 18. aprila potekalo v Mislinji. Tudi tam so prikazali še en odličen nastop in si prislužili srebrno priznanje. Mentorica Zdenka Krajnik pa je za uspešno in dolgoletno delo na področju folklore na naši šoli prejela zlato Maroltovo priznanje in značko JSKD Republike Slovenije za kulturno dejavnost.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda