Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bralna noč
OŠ Šentjanž pri Dravogradu
Bralna noč
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.05.2023 09:38

Na šoli smo zaključek branja knjig za bralno značko nadgradili z bralno nočjo.

Lilijana Ladra

V noči z 20. aprila na 21. april so se učenci, ki so osvojili bralno značko, zbrali v telovadnici, kjer se jim je pridružil znan koroški ustvarjalec, Primož Suhodolčan. V svojem nastopu je na humoren način predstavil številne prigode, ki so opisane tudi v njegovih knjigah, po katerih učenci radi sežejo.

Po nastopu so imeli učenci večerjo, tej pa je sledilo delo v delavnicah, v okviru katerih so učenci na različne načine ustvarjali junake iz Suhodolčanovih del. Največ pozornosti so namenili slavnemu Petru Nosu. Še posebej ustvarjalno je bilo v literarno-glasbeni delavnici, v kateri so sedmošolci in osmošolci napisali pesem o našem šolskem logotipu in njegovi sporočilnosti, pri čemer jim je poleg učitelja bil v pomoč znani koroški kitarist Dejan Dimec, poznan tudi kot član skupine Kingston.

Bralna noč

Po končanih delavnicah so učenci učilnice preuredili v spalne kotičke in se udobno namestili za večerno branje. Učenci višjih razredov so se porazdelili med učence od 1. do 5. razreda in jim prebirali različne zgodbe.

Noč je bila kratka, saj je bilo treba vstati ob pol sedmih zjutraj in pospraviti učilnice, čeprav bi marsikdo še podremal kakšno urico ali dve. Našim ‘značkarjem’ so se namreč pridružili ostali učenci in učilnice so spet služile svojemu prvotnemu namenu. Bralna noč pa bo zagotovo vsem prisotnim ostala v lepem spominu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda