Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zaključek branja za bralno značko v tem šolskem letu
OŠ Neznanih talcev Dravograd
Zaključek branja za bralno značko v tem šolskem letu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.05.2023 09:50

V petek, 5. maja, je bralce na naši šoli obiskal sodobni mladinski pisatelj Žiga X. Gombač, ki ima zelo pester knjižni opus.

Berta Pušnik

Piše vse, od pravljic, stripovskih knjig do mladinskih romanov. Preteklost mladim bralcem predstavi na zelo zanimiv način v obliki stripovskih knjig. Pisatelj je pristaš zdravega življenjskega sloga, kar potrjuje s tem, da je ultramaratonec. Poleg pisanja in športa pa se ukvarja tudi z mediji, zato o sebi pravi, da je medijski multipraktik.

Najprej so se srečanja s pisateljem udeležili učenci na razredni stopnji (od 1. do 5. razreda) in učenci s podružničnih šol Črneče, Libeliče, Ojstrica in Trbonje. Sledilo je srečanje pisatelja z učenci na predmetni stopnji, izjemoma so se lahko srečanja s pisateljem udeležili vsi učenci od 6. do 8. razreda (tudi nebralci), od 9. razreda pa izključno bralci.

Učenci so bili v letih epidemije covida-19 prikrajšani za vsakoletno srečanje z mladinskim ustvarjalcem, poleg tega pa smo na šoli želeli motivirati učence nebralce, zlasti učence športnike, ker pisatelj izrazito povezuje branje in športne aktivnosti.

Na koncu srečanja je pisatelj čestital in izročil priznanje 21 zlatim bralkam in zlatim bralcem naše šole, ki so se kasneje na Prevaljah udeležili srečanja koroških zlatih bralcev, kjer gostoval pisatelj in prevajalec Boštjan Gorenc – Pižama.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda