Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
110-letnica godbe na pihala Trbonje
Godba na pihala
110-letnica godbe na pihala Trbonje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.05.2023 01:25

V Trbonjah so se krajani srečali pod lipo in prisluhnili koncertu godbe na pihala ob 110-letnici delovanja.

Robert Preglau

Nedelja, 28. maja, je bila za Trbonje še posebej prazničen dan. Krajevna skupnost je pripravila tradicionalno prireditev Pod vaško lipo, Godba na pihala Trbonje pa je praznovala 110 let delovanja. Kot po navadi so tudi tokrat krajani stopili skupaj in pripravili izjemen dogodek. Godba na pihala je pripravila poseben koncert ob tej priložnosti, nastopili pa so še otroci vrtca in šole Trbonje.

Dolgoletna želja godbenikov je bila, da bi tudi godba imela svoj prapor. Tako se jim je ob tem jubileju uresničila želja so na prireditvi svečano razvili svoj prapor, ki jih bo ponosno zastopal na raznih prireditvah in svečanostih. Vse prisotne je pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Trbonje Miran Račnik, čestitke pa je Godbi ob jubileju izrekel tudi župan Občine Dravograd Anton Preksavec.

JSKD Območna izpostava Dravograd je ob tej priložnosti zaslužnim godbenicam in godbenikom podelila priznanja in značke Vinka Štrucla. Podeljenih je bilo kar 9 častnih značk, 4 zlate, 4 srebrne in 2 bronasti. Bronasta se podeli za najmanj 10 let delovanja na ljubiteljskem inštrumentalnem področju, srebrna za 20 let, zlata za 30 let in častna za najmanj 40 let delovanja. Vsem dobitnikom iskrene čestitke z željo, naj jim bo priznanje še dodatna motivacija za delo tudi v bodoče. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda