Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
1, 2, 3 – V vesolje gremo mi
Vrtec Ojstrica
1, 2, 3 – V vesolje gremo mi
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.06.2023 11:38

Tako smo se na Ojstrici odpravili na pravo pustolovščino – raziskovat naše vesolje.

Klavdija Šeneker

Najprej smo si uredili naš knjižni kotiček z enciklopedijami, slikanicami, znanstvenimi knjigami o vesolju, Luni, Soncu, astronavtih, raketah in zvezdah. V igralnici smo izdelali velik plakat o vesolju. Otroci so izdelali planete glede na njihovo velikost iz kartona in jih pobarvali s tempera barvo ter jih razporedili glede na oddaljenost od Sonca. Spoznali smo tudi Luno ter njene krajce, ki smo jih uprizorili s pomočjo močne svetlobe skozi tulec in prekrivanja z izrezanim krogom. Preko videoposnetkov smo si ogledali izstrelitev rakete ter bivanje astronavtov na vesoljski postaji. Vsak je izdelal astronavta s svojo podobo. Poleg vseh planetov smo spoznali še zvezde. Vsak izmed otrok si je izdelal svojo zvezdno karto iz svojega imena.

Da smo zvezde sploh lahko videli od blizu, smo si izdelali še teleskop iz tulcev, ga pobarvali in na eno stran teleskopa zalepili zvezdice in luno. Ker smo o vesolju vedeli že veliko, smo za potovanje potrebovali samo še raketo, ki smo jo sestavili iz kartonskih škatel. Otroci so jo pobarvali s poljubnimi tempera barvami in jo v notranjosti opremili s »komandami«, ki jih za vzlet potrebujemo. Otroci so me prepričali, da menda v vesolju niso samo astronavti, ampak tudi vesoljci in da po vesolju potujejo v vesoljskih ladjah, zato smo se lotili dela in iz kartonskih krožnikov, plastičnih jajčk ter plastičnega lončka izdelali vesoljsko ladjo z vesoljcem, ki so jo otroci okrasili s kroglicami iz aluminijaste folije, »pompomi« ter papirnatimi zvezdicami. Pripravljeni smo bili za vzlet! Natlačili smo se v našo raketo, poleteli in zraven zapeli marsovsko pesem. Tako smo preučili vso vesolje in se o njem veliko naučili.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda