Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vrtec v naravi
Vrtec Libeliče
Vrtec v naravi
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.06.2023 14:35

V letošnjem šolskem letu smo si otroci in vzgojiteljice iz vrtca Libeliče zastavili cilj, da brez staršev prespimo noč na domu Ajda.

Monika Rus

Preživeli smo nepozabno dvodnevno izkušnjo, saj je za marsikaterega otroka to bila prva nočitev brez mamice in očeta. V petek, 12. maja, so otroci v vrtec prihajali s prtljago, saj so s seboj prinesli vse potrebno za nočitev. Na našo pustolovščino smo se odpravili peš in pot je ob klepetu in opazovanju okolice hitro minila. Ob prihodu so nas na domu prijazno sprejeli, nato smo se namestili in si pripravili postelje.

Razvrstili smo se v dve skupini in čakal nas je pester in zanimiv nabor športnih in naravoslovnih dejavnosti, skozi katere nas je popeljal škrat Mirko. Z raziskovanjem brežine in plitvine ob robu mlake smo s pomočjo lovilne mreže zajeli žuželke v kozarčke, si jih ogledali pod lupo in jih vrnili v njihovo okolje. Na igrišču pa nas je čakal zanimiv in raznolik poligon. Sledil je pohod v gozd, kjer smo nabirali netivo – veje za taborni ogenj. V amfiteatru so otroci s pomočjo kresila pripravili in zakurili ogenj, kjer smo si spekli hrenovke.

To je bilo nepopisno veselje. Po večerji smo se odpravili na nočni pohod z lučkami. Na nasmejanih in radovednih obrazih otrok smo lahko videli občutke svobode, druženja s prijatelji in neskončnega časa za raziskovanje. Ob vrnitvi na Ajdo so bili otroci vidno izčrpani in sledilo je tuširanje, umivanje zob ter preoblačenje v pižame. Pred spanjem smo se še malo pocrkljali, nato pa nas je rahel dež umiril in nas počasi ponesel v spanec. Ker je bila to čisto posebna noč, je bilo tudi jutro takšno. Otroci so vstajali nasmejani in ponosni, da nam je uspelo. Pričakal nas je zajtrk in škrat Mirko nas je popeljal v gozd, kjer smo iz naravnih materialov gradili škratove hišice. Po opravljeni nalogi smo odšli nazaj, spakirali stvari in se odpravili na kosilo, nato pa so otroci zadovoljni in veseli odhiteli v objem svojih staršev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda