Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Odejice za naše stanovalce
Dogodki
Odejice za naše stanovalce
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.06.2023 13:27

V mesecu oktobru smo se povezali z gospo Fani Kamnikar Šeme iz zavoda Rajhenburške zanke. V zavodu Rajhenburške zanke, iz Brestanice, se že leta ukvarjajo z donacijo unikatnih odejic, ki jih kvačkajo/pletejo prostovoljke iz cele Slovenije.

Manja Kotnik Gerold in Lidija Reiter

Za izdelavo ene odejice potrebujejo približno 1 kilogram volne ter 40 do ur pridnega in srčnega dela. Hitro smo stopili v akcijo in pričeli z zbiranjem volne, ki doma ni več potrebna ali pa je del zapuščine kakšne gospe, katere roke so vse življenje pletle. Po nekaj mesecih so bile odejice gotove, sledilo je še samo dogovarjanje glede predaje. Določili smo datum 2. junija. Pevski zbor stanovalcev KDS Črneče je pripravil izvrsten sprejem za naše goste, ki so pripeljali in predali kar 50 kosov unikatnih odejic. Zaradi tako izjemnega in srčnega odziva naših stanovalcev, smo se dogovorili, da akcija še ni končana in volno zbiramo še naprej, zavod Rajhenburške zanke, pa nam s pomočjo dobrih prostovoljk pripravi še eno donacijo odejic. Ob iskricah in tudi kakšno solzico v očeh in  iskrenih zahvalah stanovalcev ob prejemu odejic se še bolj zavedamo, da vse kar delamo, delamo s srcem za naše stanovalce. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda