Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
2. Tek na Skalo z rekordom proge
Tek na Skalo
2. Tek na Skalo z rekordom proge
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.06.2023 15:41

Zaradi dokaj nezahtevne poti in lepega razgleda postaja Skala v Dravogradu vedno bolj priljubljena pohodniška točka. A že drugo leto zapovrstjo so se tja namenili tudi tekači. Padel je tudi rekord proge!

JZ Dravit JZ Dravit, Zvone Burja

Tokratna udeležba je bila sicer malo skromnejša, a nič manj srčna. Nekateri so ta tek izkoristili tudi kot pripravo na zahtevnejše tekaške podvige. Nekaj pohodnikov se je na Skalo odpravilo v malce počasnejšem tempu, vsi skupaj pa so se nato zbrali v cilju pri dvorcu Bukovje, kjer je bil dopoldan zelo živahen. Organizatorji so za najboljše v posameznih kategorijah pripravili tudi medalje in nagrade.

2. Tek na Skalo z rekordom proge

Najhitreje je s progo opravil Tadej Grilc, ki je v cilj prišel s časom 23:15,83, kar je tudi nov rekord proge (izboljšal ga je za skoraj dve minuti!). Med tekačicami je bila najboljša Eva Šart (30:37,15), ki je postala tudi absolutna zmagovalka. Kot zmagovalci po kategorijah so se zvrstili še Albin Zohorovič (moški do 30 let), Zlatko Rogelšek (moški nad 50 let) in Katarina Konečnik (ženske nad 50 let).

Po podelitvi so si zbrani lahko na stojnici Centra za krepitev zdravja Dravograd izmerili vrednosti krvnega tlaka in sladkorja ter pridobili še kakšno informacijo o zdravem načinu življenja in pravilni prehrani. Za prihodnje leto so tako tekmovalci kot organizatorji že staknili glave, kako bi lahko progo še izboljšali in nanjo privabili še več tekačev. Že sedaj velja vabilo, da se podate na Tek na Skalo v juniju 2024.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda