Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bicabend je praznoval 10 let delovanja
Zbori
Bicabend je praznoval 10 let delovanja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.06.2023 13:47

V soboto, 17. junija, je v cerkvi sv. Vida v Dravogradu potekal jubilejni koncert Bicabenda ob njihovi 10. obletnici delovanja.

Robert Preglau Franci Kotnik

Pred desetimi leti se je nekaj prijateljic zbralo na klepetu pri Ireni Tori. Kaj kmalu so tudi zapele in Irena hitro prišla na misel, da bi lahko kaj tudi zaigrale na stare inštrumente, kot je kazu. Pobrskala je po podstrešju za kazuji, sama je raztegnila harmoniko in tako se je pričelo. Nadele so si ime Bicabend in kaj kmalu pričele nastopati. Irena Tori, ki je danes žal ni več med nami, je bila dolgo vodja skupine. Sedaj pa skupino vodita skupaj Hilda Šmon in Franc kotnik, ki skupino tudi spremlja na diatonično harmoniko.

Bicabend je praznoval 10 let delovanja

Bicabend so pripravile zanimiv repertoar pesmi za njihov koncert, od ljudskih, do narodno zabavnih skladb. V goste pa so povabile še Vokalno inštrumentalno zasedbo Planika, ter mladi umetnici sestri  Ana Zojo in Zarjo Dobnik. Ob jubileju je navada, da se podelijo tudi priznanja in področne značke Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Res je, da je večina dam že dobila najvišje možno priznanje za dolgoletno ustvarjanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti, zato sta tokrat prejeli srebrno značko Vinka Štrucla za več kot 20 letno udejstvovanje dve članici in sicer Anemarija Kotnik in Milena Dobnik. Koncert pa je z izbranimi besedami odlično povezala Anita Stepišnik. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda