Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
27. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa
Usposabljanja
27. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.06.2023 06:55

Ekipa PP Civilne zaščite Občine Dravograd je sodelovala na XXVII. regijskem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Dominika Knez Katja Pajtler

Ekipa PP CZ Občine Dravograd se je udeležila XXVII. regijskega preverjanja ekip PP civilne zaščite in Rdečega, križa, ki je bilo v Vitanju, dne 17.6.2023.Moči pri njegovi organizaciji so združili Izpostavi URSZR Slovenj Gradec in Celje, RKS Območno združenje Dravograd in Slovenske Konjice ter Občini Dravograd in Vitanje. Ekipo PP CZ Občine Dravograd so sestavljali: Martina Kališnik JERIČ – vodja ekipe, Simon RIHTER, Rajko VRHOVNIK, Gašper SKRUBE, Simon KRAVS in Katja POLANER, člani. V Vitanje se je ekipa z mentorico in fotografinjo odpeljala z gasilskim vozilom za prevoz moštva PGD Dravograd.

Pri Noordung centru v Vitanju je pred začetkom preverjanja potekala verifikacija ekipe nato jutranja kavica ali čaj ter sendvič, ob 9.00 postroj za otvoritev preverjanja, nato pa ob 9.20 uri začetek preverjanje znanja na prvem delovnem mestu. Ekipa PP CZ Občine Dravograd je delo suvereno opravila in v enakem ritmu nadaljevala na preostalih treh delovnih mestih. Pod budnim očesom ocenjevalcev, so člani občinske ekipe pod vodstvom vodje ekipe, odlično  oskrbeli 16 poškodovancev - imitatorjev poškodb, med katerimi je bilo tudi 9 članov PGD Šentjanž pri Dravogradu, ki so svoje delo opravili z odliko.

Občinska ekipa je pri oskrbi nekaterih poškodovancev na delovnih mestih prejela vse možne točke, oziroma dobila celo dodatne. Po treh letih nenastopanja zaradi Covid – 19, ni bilo lahko ponovno združiti moči, se intenzivno pripravljati na vajah, usklajevati  službene termine članov ekipe in si upati pokazati svoje znanje na regijskem preverjanju. Člani ekipe so bili s svojim prikazom nudenja oskrbe poškodovancev v različnih pripravljenih situacijah oziroma scenarijih zadovoljni, saj so po zaključku dela na delovnem mestu s strani ocenjevalcev prejeli neprecenljive informacije.

Z gotovostjo lahko rečem, da imamo ekipo, ki zna, zmore, je usposobljena, da lahko  pomaga občankam in občanom v primeru naravnih in drugih nesreč.

Celotni ekipi in vsakemu članu ekipe posebej iskrena hvala za pozitiven odziv, vedoželjnost in čudovito sodelovanje.

V Vitanju je bilo udeleženih 9 ekip, ena izmed njih tudi iz Hrvaške. Vsi člani udeleženih ekip so na zaključku preverjanja prejeli priložnostno darilce (promocijsko brisačo Občine Dravograd, manjši nahrbtnik in Uniorjeve klešče), vse ekipe pa pokal za sodelovanje.

V skladu z dogovorom, bo RK Slovenije rezultate in razvrstitve ekip na regijskih preverjanjih objavil po zaključku vseh regijskih preverjanj usposobljenosti ekip prve pomoči CZ in RK, predvidoma po 24.6.2023. 

Ekipa prve pomoči CZ Občine Dravograd je na preverjanju sodelovala v tekmovalnem delu preverjanja in sedaj nestrpno pričakuje rezultate ter upa, da je dosegla tako število točk na preverjanju, ki bo zadoščala za uvrstitev med 14 najboljših ekip prve pomoči CZ in RK v Sloveniji, ki bodo svoje znanje preverjali na državnem preverjanju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda