Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Otvoritev Libeliškega prehoda
Otvoritev
Otvoritev Libeliškega prehoda
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.06.2023 10:30

V sredo, 21. junija, je ob 13.uri pod okriljem Koroškega pokrajinskega muzeja na mejnem prehodu v Libeličah potekala otvoritev Libeliškega prehoda, nove turistične pridobitve v občini Dravograd.

Občina Dravograd Foto Anka

V objektu je urejena turistična pisarna Info Libeliče, v pritličnih prostorih je turistični apartma, zgoraj pa je postavljena nova stalna razstava Ko spregovorijo meje. Objekt dopolnjuje skulptura Jureta Markote. Nagovorili so nas župan Občine Dravograd Anton Preksavec, direktor Koroškega pokrajinskega muzeja mag.Tadej Pungartnik, član Kulturno prosvetnega društva Libeliče Adrijan Zalesnik, pozdravil pa nas je tudi predsednik KS Libeliče, Branko Perovnik. Na koncu je sledil slavnostni prerez traku, ki so ga izvedli župan, direktor muzeja in g. Zalesnik. Program so oblikovali učenci PŠ Libeliče, harmonikaš Nej Konečnik in člana foklorne skupine. 

Lepo vabljeni, da Libeliški prehod čimvečkrat obiščete.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda