Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lepa nedelja in druženje krajanov pri cerkvi sv. Magdalene
Druženja
Lepa nedelja in druženje krajanov pri cerkvi sv. Magdalene
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.08.2023 10:40

V poletnih mesecih se po podružničnih cerkvah opravljajo lepe nedelje, procesije z mašo, ki so posvečene zavetnikom cerkva na godovni dan in druženju faranov.

Jožef Kladnik Jožef Kladnik

V nedeljo, 23. julija, je bila lepa nedelja pri cerkvi sv. Magdalene v zaselku Velka, Vrata, nad kmetijo Murnhof. Ključarja Danica Šatur in Franc Tratnik, prizadevna skrbnika cerkve, sta s pomočniki pripravila vse potrebno za slavje, trbonjski gasilci so postavili šotore, za gostinsko ponudbo je vse potrebno pripravil kmečki turizem Palko. Lepe nedelje se je udeležilo lepo število faranov iz celotne občine. Procesijo in mašo je daroval župnik Igor Glasenčnik, ki je v pridigi podal spodbude vsem mladim in starejšim ob letošnjem svetovnem dnevu starih staršev in ostarelih. Dogajanje sta z glasbo obogatila Godba na pihala Ojstrica in Mešani pevski zbor Župnije Dravograd. Po končani maši je potekalo druženje krajanov v okviru prireditev Od lipe do lipe, kjer je za veselo vzdušje poskrbel Johnny & Tex band. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda