Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Naja in njene zapestnice
Dobrodelnost
Naja in njene zapestnice
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.09.2023 18:26

V preteklem mesecu na Koroškem verjetno ni bilo človeka, ki ne bi slišal za Najo Kugler, 11-letnico z Raven, ki je gasilskim društvom v regiji pomagala s prodajo zapestnic.

Katja Čevnik

Vse se je začelo na Prevaljah, kjer so tamkajšnji gasilci zbirali prostovoljne prispevke za nakup opreme. Mlada ustvarjalka Naja je zaradi poškodbe noge imela veliko prostega časa in tako se je odločila, da bo spletla nekaj zapestnic, jih prodala mimoidočim, denar pa namenila prevaljskim gasilcem. A se je spontana akcija tako prijela, da so zapestnice šle za med, Naja je za pomoč pri izdelavi zaprosila še ostale družinske člane in akcijo celo razširila na ostala društva. Tako je v nekaj dneh zbrala več kot 9.000 € za PGD Prevalje, PGD Mežica in PGD Črna. Naja je prvi septembrski vikend pomagala tudi PGD Dravograd. Na stojnici v Trgu je s prodajo zapestnic za naše gasilce zbrala 1843,6 €, za kar so ji neizmerno hvaležni, saj jim bodo sredstva prišla še kako prav pri nakupu nove opreme.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda