Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vstop v vrtec – otrokov prvi korak k samostojnosti
Vrtec Dravograd
Vstop v vrtec – otrokov prvi korak k samostojnosti
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.09.2023 08:43

Za otroke in njihove starše je začetek šolskega leta velik korak, ki prinaša nove izzive in priložnosti. Za otroke, ki se v vrtec vključujejo prvič, pa lahko rečemo, da je vstop v vrtec tudi njihov prvi korak k samostojnosti.

Janja Kerbler

Mesec september je za otroke čas privajanja na novo okolje in na ljudi, ki ga bodo potolažili, mu pomagali in se z njim igrali, ko bosta mamica in očka v službi. Otroci pričnejo poleg staršev v svoj svet sprejemati še nekoga, ki mu bodo zaupali in ga sprejeli za svojega. Proces vzpostavitve zaupanja otroka pa je soodvisen z zaupanjem starša. Če torej vzgojiteljici zaupa starš, ji bo zaupal tudi otrok.

 Starši so nam svoje otroke zaupali v varstvo že s tem, ko so ga vpisali v naš vrtec. Zato se vsem staršem na tem mestu zahvaljujemo in jim obljubljamo, da se bomo za vse in za vsakega otroka posebej potrudili, da se bo pri nas počutil kot doma – varno, sprejeto, svobodno in ljubljeno, kar je tudi vizija našega vrtca.

 Prvega septembrskega dne je prag našega vrtca prestopilo 70 novincev, vseh vključenih v šolskem letu 2023/2024 pa je 351 otrok. V posameznih enotah in oddelkih še razpolagamo s prostimi mesti, zato vsem staršem, ki bi svojega otroka še želeli vključiti v naš vrtec, sporočamo, da lahko otroka v vrtec vpišete tudi med šolskim letom. Vabljeni, da se skupaj podamo v nov svet, poln dogodivščin.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda