Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Pomoč Društva upokojencev med in po poplavah
Pomoč Društva upokojencev med in po poplavah
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.09.2023 20:52

V dneh od 4. do 6. avgusta je Koroško zajelo močno neurje z obilico padavin.

Ivanka Mori Jože Verdinek

Posledice so bile resnično apokaliptične. Tudi v Dravogradu smo bili močno prizadeti in odrezani od sveta, saj so bile vse tri vpadnice v kraj zaprte. Takoj smo vse prostovoljce programa Starejši za starejše obvestili, naj pokličejo starejše ali vzpostavijo kak drug stik, saj v prvih dneh nismo imeli signala in ponekod dolgo časa niso imeli niti elektrike. Vse potrebe starejših poplavljenih ali ogroženih od plazov smo povezali s Civilno zaščito, ki je delovala noč in dan.

Avto, s katerim vozimo starejše po nujnih poteh, je bil v teh dneh v službi Civilne zaščite z našim šoferjem prostovoljcem Jožetom Verdinekom, ki je sprejemal klice in hkrati prevažal ljudi po intervencijskih poteh do zdravnika ali bolnišnice in dostavljal hrano za ekipe prve pomoči, gasilce in prostovoljce. V CZ je deloval tudi naš predsednik Željko Kljajić, s katerim sva bila redno v stikih. Nekateri smo na svoje domove sprejeli družine, ki so ostale brez vsega in tako pomagali premostiti prve najhujše začetke urejanja bivanja po nesrečah. Upajmo, da se take ujme nikoli in res nikoli več ne ponovijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda