Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prvošolčki iz Šentjanža
OŠ Šentjanž
Prvošolčki iz Šentjanža
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.09.2023 21:02

Prvi september je v šolskem koledarju zapisan kot prvi šolski dan. Za nekatere šolarje je to dan, ki bi ga z lahkoto prestavili še za kakšen mesec naprej, marsikdo pa ga težko pričakuje.

Renata Sešel

»Le kdo se veseli šole?« boste vprašali. Ja, kdo? Tisti majhni otroci, ki so bili še nekaj mesecev nazaj malčki v vrtcu! Za njih so bile počitnice predolge in prvi septembrski dan je bil zanje eden izmed najbolj pričakovanih dni. Komaj so čakali, da bodo šli v »ta pravo šolo«. List na koledarju se je končno obrnil in pokazal se je mesec september … Ura še ni odbila štiri popoldan, ko se je jedilnica šole napolnila do zadnjega kotička.

V prvi vrsti so sedeli bodoči policisti, učiteljice, vzgojiteljice, avtomehaniki, vulkanologi, zdravniki, frizerke, motoristi … Ja, res je, sami so nam povedali, kaj želijo postati, ko bodo veliki. In zaupali so nam, da od nas pričakujejo, da jih bomo naučili pisati, brati in računati.  Skupaj z nekaterimi učenci iz višjih razredov smo jim pričarali čaroben prvi šolski dan. Izvedeli so recept za čarobni napoj za sladko spanje, zaplesali čarobni ples preganjanja strahu in glasno izgovarjali skrivnostni urok: »Jaz sem pravi frajer! In moj prvi šolski dan bo zakon!« In strah pred šolo je zbežal skozi line v šolskih zidovih. Druženje se je nadaljevalo v njihovi novi učilnici, kjer so pobliže spoznali svoje nove sošolke in sošolke ter se posladkali s slastno torto, ki so jo spekle naše kuharice.  V ponedeljek, 4. septembra, je teh trideset prvošolcev že pogumno čakalo na prvo uro pouka s svojimi novimi učiteljicami, ki bodo pridno polnile njihove glave z novim znanjem in skrbele, da bodo vztrajali na svoji poti in sledili svojim ciljem. Upamo in verjamemo, da bodo nekoč res postali to, kar si želijo postati. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda