Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Častitljivih 100
Naše legende - Elizabeta Jug, 100
Častitljivih 100
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.10.2023 10:24

24. septembra je praznovala svoj 100. rojstni dan gospa Elizabeta Jug, ki je naša najstarejša stanovalka.

Marina Oderlap in Maja Praper

Elizabeta v Koroškem domu starostnikov prebiva že več kot 13 let. Ob njenem visokem jubileju smo se na praznovanju v dvorani doma zbrali zaposleni z direktorico, ji izročili šopek, nazdravili in zaželeli predvsem veliko zdravja. Praznovanja so se udeležili sin Aleksander ter predstavnika Društva upokojencev Ravne na Koroškem Jože Prednik in Avgust Jurc ter predstavnica Občine Ravne na Koroškem Janja Širnik.

Jugova pravi, da je vesela, da je Ravenčanka, tam je preživela vse življenje. Zaposlena je bila na Gradisu, otroka, Marjano in Aleksandra, je vzgojila v pozitivnem, optimističnem duhu. Na hčerko Marjano je še posebej navezana, tudi v času omejitev sta imeli pogoste stike, če ne drugače, pa po telefonu, tudi preko videoklica. Vesela je obiskov bližnjih, ki ji polepšajo dneve v domu. Povedala je tudi, da ima rada rože; nad šopkom, ki ga je dobila ob visokem jubileju, je bila navdušena. Praznovanje smo ji polepšali s skupno zapeto pesmijo. 

Elizabeti Jug želimo, da bi ji zdravje služilo še naprej ter da bi se v našem domu počutila čim bolj domače in prijetno še naprej.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda