Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Izlet na Dolenjsko
Društvo upokojencev
Izlet na Dolenjsko
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.10.2023 23:56

Društvo upokojencev Dravograd je septembra obiskalo Dolenjsko.

Mira Časar Ivanka Mori

Na pot smo se odpravili 14. septembra v jutranjih urah. Pot nas je vodila prek Velenja, Celja, Radeč do Sevnice, kjer smo pomalicali in si privoščili jutranjo kavo. V Trebnjem nas je pričakala vodnica Dominika, ki nas je popeljala na ogled župnijske cerkve Marijinega vnebovzetja. Seznanila nas je z zgodovino kraja, zgodbo o pomembnem krajanu misijonarju Frideriku Baragi in projektu sakralnega tekstila, ki so ga trebanjske klekljarice opremile s klekljano čipko. Na poti do Mirne Peči  smo imeli panoramski ogled Trebnjega in okolice.

Na ogledu Trebnjega

Na ogledu Trebnjega

V Mirni Peči, v Muzeju Lojzeta Slaka, so nam predstavili njegovo življenje in delo. Muzej je zelo lepo urejen ter po desetletjih predstavlja glasbo in nastope Lojzeta Slaka, njegove turneje in gostovanja. Razstavljeni so tudi instrumenti in narodne noše v katerih je nastopal. Tudi mi smo zapeli ob spremljavi naših harmonikarjev. Pred muzejem smo naredili še obvezno slikanje in se dobre volje odpravili na kosilo na Čatež pod Zaplazom. Dragi člani, vabljeni, da se nam na prihodnjih izletih pridružite.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda