Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rožnati oktober
ZD Dravograd
Rožnati oktober
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.10.2023 00:13

Mesec oktober – rožnati oktober – vsako leto obeležujemo in z različnimi aktivnosti poudarjamo pomen zdravega načina življenja, odgovornosti do lastnega zdravja ter pravočasnega odkrivanja zgodnjih oblik raka dojk, ki je v Sloveniji najpogostejša oblika rakavih obolenj pri ženskah.

Lea Rebernik, Center za krepitev zdravja

Po podatkih Registra raka je v letu 2019 za to obliko raka zbolelo 1583 oseb, od tega 1568 žensk in 15 moških, umrlo pa 433 žensk in 10 moških. Ključnega pomena za zmanjševanje te bolezni sta samopregledovanje dojk in redna udeležba v državnem presejalnem programu DORA.

V letošnji kampanji je poudarek na pomenu prijateljstva. Ne sme nam biti vseeno za naše prijateljice, ki jih ne želimo pozabiti, še manj jih videti bolne in žalostne. Prijateljstvo je vrednota, ki jo treba ohranjati in negovati. Podobno lahko rečemo tudi za naše telo. »Spoštovane ženske, tako kot imamo rade svoje prijateljice, imejmo rade tudi svoje dojke. Zapomnimo si pomembno sporočilo letošnje kampanje, ki nas nagovarja, da redno opravljamo samopregled dojk in tega priporočamo tudi svojim prijateljicam.« V Zdravstvenem domu Dravograd smo v ta namen obarvali avlo in drevesa z roza barvo v opomin in vzpodbudo k preventivnemu ravnanju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda