Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Aktivnosti Rdečega križa Dravograd v zadnjih mesecih
RK Dravograd
Aktivnosti Rdečega križa Dravograd v zadnjih mesecih
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.11.2023 22:09

Ob obilnem deževnju v mesecu avgustu smo se na našem Območnem združenju Rdečega križa (OZRK) Dravograd aktivirali že prvi dan poplav.

Irena Gostenčnik RK Dravograd

Ob obilnem deževnju v mesecu avgustu smo se na našem Območnem združenju Rdečega križa (OZRK) Dravograd aktivirali že prvi dan poplav. Zavedali smo se, da bomo morali posebno pozornost nameniti najbolj ranljivim skupinam ljudi, oškodovanih v polavah.

Tako je bila na OZRK vzpostavljena koordinacija 15 prostovoljcev, katerih poglavitna vloga je bila pridobivanje informacij s prizadetih področij ter organiziranje materialnih in nematerialnih pomoči. Pomoč je dostavil Rdeči križ Slovenije. Skoraj 300 ljudem smo razdelili prehrambene pakete, vodo, čistila in higienske pripomočke.

Po umiritvi razmer se je naše delo šele začelo. Šli smo na teren v Otiški Vrh, Bukovsko vas, Ronet, Tribej.  120 družinam in posameznikom smo razdelili pakete. V pomoč nam je bil tudi minister za kohezijo dr. Aleksander Jevšek.

Aktivnosti Rdečega križa Dravograd v zadnjih mesecih

Vlada je poplavljenim ponudila humanitarno finančno pomoč, denarna sredstva je 165 oškodovancev prejelo do sredine septembra, 14 oškodovancem so bila sredstva nakazana do konca oktobra. Takoj v začetku avgusta smo odprli žiro račun za namensko zbiranje sredstev za poplavljene. Zbralo se je 17.853 €, sredstva bo Občina komisijsko razdelila oškodovancem.

Za oškodovanko z Meže smo zbirali sredstva za obnovo stanovanja, saj sta s sinom v poplavah izgubila vse. Sredstva so se zbrala za nakup nove kuhinje, omare. Iz donacijskih sredstev smo kupili tudi dva pralna stroja in štedilnik. Rdeči križ Slovenije je zagotovil še 600 darilnih bonov Hoferja, Tuša, Mercatorja in Merkurja. V mesecu oktobru smo delili ozimnico za poplavljene, razdeljenih je bilo je razdeljenih 110 prehrambenih paketov.

Aktivnosti Rdečega križa Dravograd v zadnjih mesecih

Tu ne smem pozabiti na naše pridne prostovoljce, ki so s svojim delom brez plačila razvažali prehrambene pakete, pomagale pri razdeljevanju in čiščenju: Milka Pušnik, Zejneba Štrbac, Renata Sešelj, Tanja Čevnik, Eva Kališnik, Lenka Ganter, Monika Kobolt, Jaša Gošnak, Davorina Cesar, Milka Gošnak, Grega Gostenčnik. Skupno je bilo opravljenih 1.445 ur in 830 km. Iskrena hvala vsem prostovoljcem, ki so nesebično pomagali ljudem v stiki, nudili pogovor, jih poslušali v njihovih težavah in stiskah.

Aktivnosti Rdečega križa Dravograd v zadnjih mesecih

Zelo smo veseli, da si ljudje počasi obnavljajo svoje domove. Bili smo na obisku pri Ani Medved in njenem partnerju. Njuno stanovanje je bilo popolnoma uničeno, sedaj sta si življene ustvarila na novo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda