Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Če bi se še enkrat odločal, bi se odločil za dom
Naše legende - Janez Krevh
Če bi se še enkrat odločal, bi se odločil za dom
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.11.2023 22:23

Večina prebivalcev Dravograda pozna družino Krevh z Viča; vsak od nas, ki se je kdaj vozil z avtobusom se prav gotovo spomni sprevodnika, gospoda Janeza Krevha, ali kot sam zase pravi: »Jaz sem Iča iz Viča«.

Maja Praper

Janez je naš stanovalec že od 1. aprila 2021, pred tem pa je celo svoje življenje preživel na Viču. Povedal mi je, da je vedno živel v hiši, v kateri se je rodil. Po končani gimnaziji se je zaposlil na Koraturju kot sprevodnik. Njegovo življenje je bilo pestro in aktivno, sodeloval je v krajevni skupnosti, ponosen je na to, da je bil amaterski igralec v dramski skupini. Z nostalgijo omenja leta izkušenj v občinski nogometni ligi, tudi v košarkarskem klubu Dravograd je sodeloval.

Če bi se še enkrat odločal, bi se odločil za dom

17. novembra pravi, da ima drugi rojstni dan, saj letos mineva devet let, odkar je dobil novo srce. Zaradi s tem povezanih težav se je odločil za bivanje v domu. In ta odločitev mu je prinesla same pozitivne izkušnje. V domu je izredno aktiven. Udeleži se prav vsake prireditve, z veseljem sodeluje pri pevskem zboru, vsak dan gre »v službo« v delovno terapijo. Prav rad gre tudi na kak izlet v naši organizaciji ali z Dravograjčani. Z veseljem priskoči na pomoč sostanovalcem in polepša dneve nam zaposlenim v domu. Janez nam je vsem s svojim pozitivnim pogledom na svet okoli sebe zagotovo lahko za vzgled.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda