Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novo leto prinaša TraberkFest
Županova stran
Novo leto prinaša TraberkFest
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.01.2024 20:46

Pa smo zakorakali v novo leto 2024. Verjamem, da ste praznične dni preživeli lepo in tako, kot ste si želeli. Doma, na potovanju ali z obiskom katere od številnih prireditev, tako v naši občini kot tudi drugje. Kulturni utrip Koroške je bil v decembru še posebej bogat. 

Anton Preksavec

In s tem kulturnim utripom nadaljujemo tudi v tem letu, z še večjim tempom in izbiro. Odločili smo se, da večje kulturne in ostale dogodke združimo pod sloganom TraberkFest. TraberkFest bo sinonim za večje prireditve tako s področja glasbe, kulinarike, športa in še kaj. Eden izmed prvih dogodkov je bil koncert Nine Pušlar, ki je zagotovo več kot odlično odprla glasbeno leto v naši občini. Več o samih dogodkih, ki se bodo odvijali v okviru TraberkFesta, pa v enem izmed člankov v tokratnem Utripu.

Delo občinske uprave je v teh mesecih usmerjeno v pridobivanje projektne dokumentacije za izvedbo sanacijskih del po poplavah, tu je govora o cestah in plazovih. Tu smo v veliki meri odvisni od projektantskih podjetij, saj bi radi dokumentacijo pridobili do pomladi, da lahko začnemo z izvedbo del na številnih cestnih odsekih po celotni občini, ki jih ne bomo samo sanirali, ampak tudi nadgradili in s tem izboljšali kakovost uporabe ter hkrati zmanjšali možnost izrednih dogodkov v primeru naravnih nesreč. Bomo pa pri tem projektu obnove in nadgradnje potrebovali tudi vašo pomoč in razumevanje, zato že sedaj apeliram in prosim vse lastnike zemljišč, kjer potekajo številne občinske in gozdne ceste, da se odzovejo našim povabilom in podajo ustrezna soglasja, da bomo lahko čimprej začeli z deli.

V okviru sanacijskih del bomo zgradili tudi dva večja nova mostova, Papežev most na Kronsko goro, ki bo dobil tudi hodnik za pešce, in nov kolesarski most čez Mislinjo. Za prvega predvidevamo novo lokacijo, tik ob sedanjem. S tem bi med gradnjo lahko ohranili promet po obstoječem mostu, je pa seveda nova lokacija pogojena s soglasji lastnikov zemljišč. Tudi tukaj verjamem, da bomo našli skupen jezik, saj smo prve pogovore že opravili. Glede na predvideno dinamiko izgradnje cestnega mostu čez Mislinjo pa moramo po razlagi DRSI upoštevati, da se bodo dela, vezana na izvedbo novega kolesarskega mostu čez Mislinjo (izvedba nove prekladne konstrukcije in ureditev brežin), lahko izvedle šele po izgradnji novega cestnega mostu čez Mislinjo.
Konec meseca decembra 2023 smo razpisali tudi koncesijo za družinskega zdravnika. Trenutno je razpis v teku, verjamem, da se bo na razpis javil ustrezen kandidat ali kandidatka, ki bo lahko kar najhitreje pričel z delom. Vsemu navkljub pa moram priznati, da je stanje v zdravstvu, predvsem na primarni ravni v družinski medicini, izjemno »pestro«, da se stvari in dogovori spreminjajo dobesedno čez noč, da je kadrovski bazen družinskih zdravnikov skoraj prazen in da zavoljo tega prihaja tudi do takšnih in drugačnih dejanj, na katera pa lokalna skupnost posebnega vpliva nima. Skratka, trenutno smo v fazi razpisa in verjamem, da bo ta uspešen, da pridobimo novega zdravnika ali zdravnico, ki bo svoj izziv našel v delu v naši sredini in z našimi ljudmi. Kot lokalna skupnost smo storili vse, da bo temu tako.

vaš župan
Anton Preksavec

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda