Priznanje je prevzel župan Občine Dravograd gospod Anton Preksavec, ki je zapisal takole: 
 
"Trdo delo in spoštovanje danih zavez na dolgi rok vedno obrodi sadove. Ni lahko, ker se je mnogokrat veliko bolj enostavno obrniti stran ali izbrati izgovor kot bližnjico. Ampak tega ne želimo. Moja vizija je Občina z uspešno občinsko upravo, ki bo kos vsem zahtevam današnjega časa, na način, ki bo merljiv in sledljiv. In kar je najbolj pomembno, delo in rezultati morajo biti v zadovoljstvo naših občank in občanov.
Zato sem včeraj z velikim ponosom prevzel srebrni certifikat ISSO 2024. V obrazložitvi je navedeno:
"Certifikat je priznanje, ki odraža vašo izjemno predanost in uspešnost na področju razvoja občine v dobro občanov in podjetij. Rezultat potrjuje, da vaša občina sodi med najboljše v Sloveniji na izbranih področjih meril uspešnosti. Vaša občina se uvršča med prve tri v regiji na področjih: demografija, gospodarstvo. Na slovenski ravni, analizirano na podlagi rezultatov kazalnikov Informacijskega sistema slovenskih občin - Zlati kamen Sistem ISSO 2024, pa je vaša občina v zgornji tretjini med vsemi slovenskimi občinami na področjih: učinkovitost, gospodarstvo, življenjski standard. Ta certifikat ni samo simbol odličnosti, temveč tudi uradno priznanje prizadevanjem za dvig kakovosti življenja in poslovnega okolja v vaši občini. Iskreno čestitamo vam in vaši ekipi za ta dosežek!"
S tem naše delo nikakor ni končano. Je šele na pol poti do cilja."
 
Ponosni smo, da smo prejeli ta certifikat, ki je simbol naših skupnih prizadevanj. To je potrditev naše predanosti in trdega dela ter dodatna motivacija za naprej.