Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Pihalni orkester Šentjanž znova z odličjem
Godbe na pihala
Pihalni orkester Šentjanž znova z odličjem
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.05.2024 21:37

Pihalni orkester Šentjanž je na preteklem 42. državnem tekmovanju slovenskih godb v svoji kategoriji dosegel zlato priznanje, na kar smo seveda zelo ponosni.

Miha Šrimpf

Še bolj pa smo ponosni na odlično orkestrsko igranje ter veseli povezanosti, medsebojnega spoštovanja ter velikega prijateljstva, ki živi med godbenicami in godbeniki. Slednje je vedno pogoj za dobro delo in napredek, še posebej v večmesečnih pripravah na tekmovanje, ki so bile vselej napolnjene z dobro voljo, veliko smeha, druženja in pozitivne energije. Orkester se je tovrstnega tekmovanja na državni ravni nazadnje udeležil leta 2011, zato smo danes še toliko bolj veseli potrditve, da delamo dobro, za kar si bomo – kot ena velika glasbena družina – prizadevali tudi v prihodnje.

Seveda pa zgolj zanos glasbenikov ni zadosten, zato smo vedno znova hvaležni vsem podpornikom našega orkestra, brez katerih si razvoja orkestra ne predstavljamo; hvala vsem donatorjem, Občini Dravograd z županom Antonom Preksavcem, Krajevni skupnosti Šentjanž in Osnovni šoli Šentjanž, s katero odlično sodelujemo, našim družinskim članom, ki nas nesebično prepuščajo druženju na vajah ter seveda vsem našim zvestim poslušalcem, ki ozaveščajo našo glasbeno bit. Predvsem pa gredo zahvale in čestitke članicam in članom Pihalnega orkestra Šentjanž, ki dokazujejo, da je naše glasbeno delo tudi naše poslanstvo, ki ga opravljamo z veliko mero pripadnosti in predvsem z velikim srcem.

V dneh po tekmovanju ni bilo dosti časa za počitek, saj smo že ob prvem maju z budnico navsezgodaj razveseljevali naše občane, poletno godbeno sezono pa bomo slavnostno sklenili 23. junija v Dravogradu s koncertom »Z orkestrom v poletje«, ki bo združen s proslavo ob dnevu državnosti. V goste letos prihaja prav poseben gost, ki ga dobro poznamo s televizijskih ekranov; akademski glasbenik, voditelj, predvsem pa imitator Tilen Artač, ki bo s svojimi mnogimi osebnostmi zagotovo popestril nepozaben glasbeni pozdrav poletju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda