Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Regijsko srečanje literatov seniorjev
Bukovje
Regijsko srečanje literatov seniorjev
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.05.2024 11:06

V Dvorcu Bukovje je potekalo regijsko srečanje literatov seniorjev za celjsko koroško regijo pod naslovom V zavetju besede

Robert Preglau JSKD

V sredo, 22. maja je v Dvorcu Bukovje potekalo regijsko srečanje V zavetju besede za celjsko koroško regijo. Gre za razpis JSKD namenjen avtorjem in avtoricam nad 30 let starosti. Avtorji so lahko poslali bodisi prozo bodisi poezijo. Na razpis celjsko koroške regije se je prijavilo 22 literatov, od tega se jih je 15 tudi udeležilo srečanja v Dvorcu Bukovje kjer so poleg ogleda dvorca imeli tudi literarne delavnice, ki jih je vodil regijski strokovni spremljevalec dr. David Bedrač. Po vse Sloveniji bo potekalo 5 regijskih srečanj. Med literati, ki jih bodo nominirali strokovni spremljevalci regijskih srečanj in bodo prejeli srebrna priznanja, bo državna selektorica, pisateljica, prevajalka, mentorica in aktivistka mag. Suzana Tratnik izbrala pet finalistov, ki jih bomo razglasili na državnem srečanju odraslih literatov. Izbor bo potekal na podlagi šifriranih besedil. Državno srečanje bo 9. novembra na Trubarjevi domačiji v Rašici.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda