Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Burka o jezičnem dohtarju
Dogodki
Burka o jezičnem dohtarju
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.06.2024 15:37

Po napornem tednu smo v našem Domu bili v petek, 10. maja, deležni ure smeha in sprostitve.

Maja Purg

V goste smo povabili gledališko skupino Črneče, ki se je prijazno odzvala in nam polepšala popoldan. Pod vodstvom Franca Kotnika so odigrali dramsko igro neznanega avtorja z naslovom Burka o jezičnem dohtarju. Gre za komično igro, zapisano v verzih. Prikazuje trgovca in advokata, obsedena z materialnim. Z besednim pretiravanjem opozarja na njune napake in ju smeši.

Stanovalci so bili navdušeni nad talentiranostjo, doživetim igranjem ter nad samo zgodbo. Ena ura je hitro minila in ob koncu so nas že pošteno bolele trebušne mišice od smejanja. Ta ura je bila tudi telovadba za možgane, saj smo zaradi pestrega in dramatičnega dogajanja brez težav sledili dogajanju na odru. Gledališkemu društvu Črneče smo hvaležni za njihovo dobro voljo, ki so je k nam prinesli v izobilju. Veselimo se nadaljnjih obiskov in jim želimo uspešno delo še naprej.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 2022 - 2023 Utrip Dravograda